Dijkstra, najprawdopodobniej 8 stycznia i w .................... do ustalenia, chyba jeszcze Rabsztyn.
Problem z diodą od Auto Safe
Zwiń
X
-
Problem z diodą od Auto Safe
Podczas wyłączania alarmu dioda Auto Safe w drzwiach powinna przestać świecić. Niestety kilka razy zdarzyło się, że świeciła cały czas. Więc uzbrajałam alarm na nowo, odczekałam chwilę i przy ponownym wyłączeniu alarmu dioda w końcu gasła.
Alarm też czasami „wariował”; włączał się bez żadnej przyczyny. Żeby tego było mało, radio także czasami przestawało grać (była wizja – brak fonii) . Odstawiałam auto do ASO 2 razy. Skończyło się wymianą alarmu i radia na nowe (w ramach gwarancji). Przeprogramowali także moduł komfortu.
Kilka miesięcy był spokój.
Niestety sytuacja znów się powtórzyła. Dioda czasami się „zacina” i alarm włączył się kilka razy bez powodu. Wprawdzie auto znów odstawiam do ASO ale może ktoś miał podobny problem, albo jest w stanie cokolwiek mi podpowiedzieć. Z góry dziękuję…
-
-
Witam djczas,
Jutro rano odstawiam auto do ASO w Nowym Sączu. Jeżeli i tym razem nie poradzą sobie z problemem to chętnie skorzystam z Twojej propozycji. Dzięki
[ Dodano: Czw 23 Paź, 08 22:05 ]
Witam
Wyciągam ten temat sprzed kliku miesięcy ale opisany wyżej problem jakiś czas temu został rozwiązany.
Może okaże się to komuś pomocne...
Po dokładnym (ponownym) sprawdzeniu całego systemu alarmowego stwierdzono, że jest w porządku.
Natomiast problem stanowi schowek po stronie pasażera, a dokładnie pokrywa schowka, która nie domyka się prawidłowo i lekko odstaje z lewej strony. Stwierdzono, że jest to wada fabryczna i w ramach gwarancji zlecono wymianę całego schowka. Elektryk ASO wytłumaczył mi to w ten sposób, że oświetlenie i czujnik zamknięcia schowka połączone są z modułem komfortu, zaś moduł komfortu połączony jest z systemem alarmowym. Dlatego mogły pojawiać się "dziwne" zachowania alarmu, diody czy nawet radia.
Po wymianie całego schowka na nowy i ponownym przeprogramowaniu modułu komfortu problem znikł (jak na razie). :diabelski_usmiech
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz